Mikor megláttam Latsiánál már tudtam, hogy elvesztem....sós rágcsálnivaló nélkül nem élet az élet. Hát enélkül különösen nem lenne az. Nagyon finom és nagyon jól bírja a tárolást is...bár azért erőt kellett vennem magamon, hogy ne fogyjon el túl gyorsan;) Biztos, hogy gyakran fog készülni mostanában a babalátogatóknak is;)
Sajtos rúd
Hozzávalók:
40 dkg liszt (CH 305,2g)
6 ek tejföl (30 dkg - CH 11,4g)
20 dkg sajt reszelve (CH 3,2g)
30 dkg margarin vagy vaj (CH 1,2g)
1 ek só (CH 0,0g)
A kenéshez: 1 tojás (CH 0,6g)
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozuk. Előfordulhat, hogy 1 ek-lal több tejföl kell bele. Azonnal kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, megkenjük felvert tojással és a reszelt sajttal jó bőven megszórjuk. Derelyevágóval kb. 1,5 cm széles, 7-8 cm hosszú csíkokra vágjuk és mehet is a sütőbe. 180 fokon sütjük kb.15-20 percig.
CH összegző:
A teljes adag nekem 100 rudat adott ki: 321,6 gramm
1 rúd kb 3,2 gramm mert ugye nem vonalzóval mértem őket:P
Mi is nagyon kedveljük a házi sajtos rudat :)
VálaszTörlésEzt el is mentettem holnap meg is sütőm
VálaszTörlés