2011. szeptember 21., szerda

Naan

Annyira tetszik a Kohinoor verziója, hogy próbálom ugyanazt itthon is előállítani. Keresgéltem receptet, nem találtam konkrétat, kidolgoztam egy saját verziót, nem lett tökéletes, szóval marad a keresgélés.


Naan
Hozzávalók:
30 dkg liszt (CH 228,9g)
2 dl tej (CH 9,2g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
3 dkg vaj (CH 0,1g)
1 tk nádcukor (5g - CH 4,9g)
1 tk só (CH 0,0g)
A tejet addig melegítjük, amíg felolvad benne a vaj és a cukor. A lisztre rámorzsoljuk az élesztőt, majd a sóval és a vajas tejjel összedolgozzuk. Hagyjuk duplájára kelni. 8 darabra vágjuk, egyenként körré sodorjuk őket, tetejüket vízzel megkenjük és fekete szezámmaggal megszórjuk. Száraz serpenyőben foltosra sütjük, úgy, hogy a száraz oldal kerüljön először alulra.

CH összegző:
8 darab összesen: 243,1 gramm
1 darab: 30,4 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly