2011. szeptember 25., vasárnap

Juhtúrós sztrapacska

Megdöbbentő, hogy még nem került fel a blogra, s az még inkább, hogy Anyósomnál sincs fent, pedig tőle tanultam. Sebaj, most végre itt van:) KáeMnek pénteken annyira tetszett, hogy a libamájhoz ez volt a köret, hogy kérte ma nálunk is hasonló legyen az ebéd, bár a libamájnál maradjunk a szokásos elkészítési módnál:) A sztrapacska egy nagyon finom fogás önmagában is, de köretként is remekül megállta a helyén, bár kétségtelen, hogy az elkészítésének van egy határozottan utálatos lépése...igen a krumpli pépesre reszelése:)


Juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók:
40 dkg krumpli (CH 80,0g)
1 tojás (CH 0,6g)
só, frissen őrölt bors (CH 0,0g)
20 dkg liszt (CH 152,6g)
10 dkg juhtúró (CH 2,8g)
A krumplit megtisztítjuk, megmossuk és pépesre reszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a sót, borsot és annyi lisztet, amivel nokedli sűrűségű lesz. Nokedli szaggatóval forró vízben szaggatjuk. Mikor újra felforrt, akkor szűrővel kimerjük és azonnal hozzákeverjük a juhtúrót.
Ha főételként tálaljuk, akkor pirított szalonnakockát is adunk hozzá. Illetve, ha nem akarjuk, hogy ennyire masszívan juhtúrós legyen, akkor kevesebb juhtúrót adunk hozzá, helyette tehéntúrót és tejfölt is keverünk a forró tésztához.

CH összegző:
Az egész adag összesen: 236,0 gramm
Köretként 6 főre simán elég, így egy adag: 39,3 gramm

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly