2009. október 4., vasárnap

Fehérboros mazsolás fokhagymás csirkemell

Ma a reggeli elrámolása után arra jutottunk, hogy elmegyünk egy kicsit kirándulni. KáeM a csapatépítője kapcsán járt fent Csillebércen a Kalandparkban. Hát most felmentünk együtt is, egyenlőre csak egy külső szemlélésre, s rövid sétára, de később én is ki fogom próbálni…így lesz majd részletes beszámoló. Viszont még szerettünk volna sétálgatni egyet ebéd előtt a Kopaszi gáton…na ez már nem jött össze a futóverseny miatt. :( Minden tiszteletem a sportolóké, de ilyenkor mikor lényegében az egész várost lezárják egy futó verseny miatt, mindig elgondolkodom, hogy a szervezők komolyan gondolják-e, hogy a versenyzők tényleg élvezik, hogy betonon a szmogos Budapesten futhatnak? Na mindegy, duzzogva hazajöttünk és neki is álltam a késői ebédnek. Gyorsan akartam finomat. Hát míg a rizs a mikróban 20 perc alatt elkészült majdnem a főfogás is készen lett.



Fehérboros mazsolás fokhagymás csirkemell
Hozzávalók: 1 kisebb csirkemell, 3 dl tejszín, 3 gerezd fokhagyma, vaj, só, petrezselyem, lestyán, fehérbors, 1 marék mazsola, 3 dl fehérbor, keményítő
Elkészítés: A csirkemellet kockára vágjuk, vajon megpirítjuk, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a borral és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a mazsolát, petrezselymet, lestyánt. Amíg puhul, a tejszínt kikeverjük egy evőkanál keményítővel (ennek mennyisége nagyban függ attól, hogy mennyi folyadék van a húson), majd kevés szaftot adunk hozzá, hogy ne legyen akkora különbség a hőmérsékletek között. Ezután hozzáadjuk a húshoz és kiforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk. 


A képe dekorációként látható paradicsom az idei utolsó darab a balkonkertészetből. Megmutatom az elsőt és az utolsót:) Összességében, ahhoz képest, hogy a körülmények finoma szólva is nem voltak tökéletesek szép termés volt, összesen 16 paradicsom volt, amiből három nem érett be, egyet a jég vert el, még az elején a másik kettő még fent van, de már nem látok reményt, hogy elég napocskát kapnak.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly