2011. április 3., vasárnap

Krumplis kocka

Egyszerű, puha rágcsálnivaló. Remek másnaposan is, de természetesen frissen langyosan az igazi.


Krumplis kocka
Hozzávalók: 
35 dkg liszt (CH 267,1g)
20 dkg főtt, áttört krumpli (CH 40,0g)
20 dkg vaj (CH 0,8g)
1 tojás (fele a kenéshez - CH 0,6g)
2,5 dkg friss élesztő (CH 0,0g)
1 tk só (CH 0,0g)
kevés langyos víz (CH 0,0g)
Tetejére kevés reszelt sajt és a tojás másik fele
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd becsomagolva hűtőbe tesszük, legalább 2 órára. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk és egyszer meghajtogatjuk, majd fél órát pihenni hagyjuk. Vékonyra sodorjuk, majd derelyevágóval kockára vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokos sütőben, légkeveréssel pirulásig sütjük.


CH összegző:
90 db (két tepsinyi) a teljes adag: 308,5 gramm
1 db: 3,4 gramm

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly