2011. április 6., szerda

Csípős sajtszószos csirkecsíkok

Szokásos felállás, mármint nálunk mostanában: KáeM éhesen és viszonylag későn érkezik haza az egész napos vidéki turnézásból...ebből a kedvencem az ugyanazon a napon reggel Debrecen, majd kora délelőtt Balatonfüred felállás:S Nem gyenge munkanapok ezek, de hát a kötetlen munkaidőnek is megvannak a maga szépségei. A lényeg, hogy laktató és meleg vacsora kell, mert napközben a legjobb esetben is csak némi Sajtburgerre futja az időből. Most az alábbi alakult a hűtőtartalmának szemrevételezése után...biztosan nem utoljára készült, mert meglepően jól sikerült, bár tekintettel a paprika nyers béli csípősségére azt hittem, hogy tűzokádó sárkányként fogjuk tudni csak megenni, de megfőve egyáltalán nem volt annyira csípős.


Csípős sajtszószos csirkecsíkok
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell (CH 1,2g)
5 dkg tejszínes krémsajt (nálam most Medve - CH 2,0g)
natúr zöldség-mix, só, bors
3 gerezd fokhagyma (5 g - CH 1,3g)
2 ek étolaj (CH 0,0g)
1 marék friss petrezselyemzöld (CH 0,0g)
2 dl tej (CH 9,2g)
1 ek tejföl (3 dkg - CH 1,1g)
3 dkg zöld paprikát (úgyis, mint Hegyes Erős - CH 0,9g)
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a zúzott fokhagymával és a natúr zöldség-mixxel bepácoljuk. Majd a olajon fehéredésig prítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és addig főzzük alacsony fokozaton, amíg minden meg nem puhul és a mártás kicsit be nem sűrűsödik. Ezután rizzsel tálaljuk.

CH összegző:
2 adag összesen köret nélkül: 15,7 gramm
1 adag: 7,9 gramm köret nélkül/ rizzsel 36,8 gramm

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly