2012. január 30., hétfő

Padlizsános rizses hús

Szomszédasszonnyal tartottunk reggel ötletbörzét, hogy ki mit is főz. Mondta ezt, én meg mondtam, hogy mondja már hogy csinálja, s ha már, akkor legyen kedves és hozzon nekem padlizsánt hozzá. Babaúszás után pikk-pakk el is készült. Persze mondanom sem kell, hogy nem pontosan úgy készült, ahogy ő mondta:) /A képre nincs mentségem, hacsak nem az, hogy már elég éhesek voltunk;)/


Padlizsános rizses hús
Hozzávalók:
1 ek olaj (CH 0,0g)
1 dkg fokhagyma (CH 2,6g)
7 dkg hagyma (CH 5,8g)
30 dkg csirkemell (CH 1,2g)
28 dkg padlizsán (CH 13,4g)
5 dkg borsó (CH 7,0g)
5 dkg kukorica (11,8g)
só, bors, tárkony (CH 0,0g)
2,5 dl víz (CH 0,0g)
2 dl tej (CH 9,2g)
4 adag főtt rizs (CH 115,6g)
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk, rádobjuk a megtisztított kockára vágott padlizsánt, a kukoricát és a borsót, majd a fűszereket és felöntjük a vízzel. Amikor kezd elpárologni hozzáadjuk a tejet, végül összeforraljuk a rizzsel.

Hogy valami szép is legyen: így (is) úszik a nagy fiú:D
CH összegző:
4 adag összesen: 166,6 gramm
1 adag: 41,7 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly