Kívántunk valami édességet a hideg vacsora mellé. Mirelle-nél találtam meg a tökéletes megoldást. Lényegében változtatás nélkül készítettem el. Biztosan máskor is elő fog kerülni, mert nagyon finom és tényleg remek, hogy nem émelyítően édes.
Csokoládékenyér
Hozzávalók:
15 dkg nádcukor (CH 146,1g)
2 dkg vaníliás cukor (CH 20g)
18 dkg kenyérliszt (CH 137,3g)
1 csomag sütőpor (CH 0,0g)
2,5 dkg holland kakaópor (CH 2,6g)
3 tojás (CH 1,8g)
só (CH 0,0g)
18 dkg vaj (CH 0,9g)
1 dl meleg víz (CH 0,0g)
A vízzel eldolgozzuk a kakaóport és hagyjuk hűlni. A száraz hozzávalókat összekeverjük. A vajat kicsit megolvasztjuk a mikróban és a szárazakhoz adjuk az előzetesen kézzel kicsit felvert tojásokkal, valamint a vízben elkevert kakaóporral együtt. Zsírozott, lisztezett őzgerincformában sütjük légkeveréses 180 fokon, tűpróbáig.
18 szelet lett ebből az adagból, így egy szelet 17,2 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Ez nálunk is gyakorta ismétlésre kerül. :) Örülök, hogy bejött. ;)
VálaszTörlésKöszönet érte:)
VálaszTörlésNagyon szép színe van
VálaszTörlés