2011. január 13., csütörtök

Csokoládékenyér


Kívántunk valami édességet a hideg vacsora mellé. Mirelle-nél találtam meg a tökéletes megoldást. Lényegében változtatás nélkül készítettem el. Biztosan máskor is elő fog kerülni, mert nagyon finom és tényleg remek, hogy nem émelyítően édes.

 
Csokoládékenyér
Hozzávalók:
15 dkg nádcukor (CH 146,1g)
2 dkg vaníliás cukor (CH 20g)
18 dkg kenyérliszt (CH 137,3g)
1 csomag sütőpor (CH 0,0g)
2,5 dkg holland kakaópor (CH 2,6g)
3 tojás (CH 1,8g)
só (CH 0,0g)
18 dkg vaj (CH 0,9g)
1 dl meleg víz (CH 0,0g)

A vízzel eldolgozzuk a kakaóport és hagyjuk hűlni. A száraz hozzávalókat összekeverjük. A vajat kicsit megolvasztjuk a mikróban és a szárazakhoz adjuk az előzetesen kézzel kicsit felvert tojásokkal, valamint a vízben elkevert kakaóporral együtt. Zsírozott, lisztezett őzgerincformában sütjük légkeveréses 180 fokon, tűpróbáig.

18 szelet lett ebből az adagból, így egy szelet 17,2 gramm szénhidrátot tartalmaz. 

3 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly