2009. december 15., kedd

Grissini

Gyors rágcsálnivalónak készült. Nagyon jól sikerült, viszont legközelebb még vékonyabbra formázom, hogy még ropogósabb legyen. A tészta sima pizza tészta, hosszas kísérletezés után, ez lett a tökéletes alaptésztám, ezt használom pizzának, az alábbiak szerint, de naan-nak is, csak akkor a tejföl helyett joghurt kerül bele.




Grissini
Hozzávalók: 25 dkg kenyérliszt, 1 ek olívaolaj, fél csomag szárított élesztő (Dr.Oetker), 1 ek tejföl, só, kb. 1 dl langyos víz
A fenti hozzávalókat alaposan összedolgozom, majd duplájára kelesztem. Lisztezett gyúrólapon hosszú rudakat sodrok a tésztából, majd olívaolajjal kikent sütőlapra fektetem és előmelegített sütőben ropogósra sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly