2009. július 10., péntek

Vavyan Fable: My fair lord



A szabadságolások, s a minket ellenőrzők levonulása meghozta gyümölcsét. Ezerrel olvasok, mivel a nyári szabadság később lesz csak, munka viszont az évszaknak megfelelően kevesebb van…már ami a munkahelyet illeti. De nem magamról akarok írni, hanem a könyvről. Végigkutattam, hogy milyen könyvei jelentek meg az írónőnek, s meg kellett állapítsam, hogy elég sok kimaradt. Most próbálom ezeket végig olvasni, nem kevés sikerrel:) (Könnyen vagyok, Anyósom ugyanolyan megveszekedett rajongója, mint én, így lényegében az összes könyve meg van neki)

A könyv Fabyenről a kalandos lelkű és életű regényíróról szól, aki egy újság cikk és sógora testvéréről mesélt „rémtörténete” alapján kitalál egy hőst. Majd a hős egy estélyen megelevenedik, s a valóság túlszárnyalja a képzeletet, ahogy az már lenni szokott. A könyv egy mese – ahogy általában az írónő (mesélőnő) alkotásai – az ősi harcról jó és rossz között. Nevettető és szerethető, jól átjön rajta VF sajátos stílusa, mert van neki.:)

A fülszöveg amúgy: „A hölgy kalapja hatalmas, haja homokszőke, arcán régi sebhely, farmerja repedt. Neve Fabyen, egyébként grafomán; kalandregényeket ír. Egyszer kitalál egy ízig-vérig férfi hőst, mire is az szembejön vele egy – addig holtunalmas – estélyen. A férfiról csak azt lehet tudni, hogy Benetton-zöld campingbusza, kék szeme, egy vagy több üldözője – és számos titka van. Pisztolytokot hord a hóna alatt, de nem stukkert tart benne. Azért nem teljesen fegyvertelen, hiszen roppantul pimasz és mennydörgő pofonokat oszt. Mire felgyújtja Fabyen kíváncsiságát – kevéssel azután, hogy érzékeit felgyújtotta –, el is tűnik. És ez így megy jó darabig. A pasasnak már annyi a titka, hogy lehet: ő maga a titok. Meg kell fejteni. Sokan ellenzik. Annál izgalmasabb. Hamisítatlan Vavyan Fable regényt tartasz a kezedben! Épp ezért engedd meg, hogy ellássunk néhány praktikus intelemmel. – Mielőtt belefeledkeznél a történetbe, ne feledd elzárni a fürdővizedet, mert ha esernyővel a kezében, rettentő durcásan feljön az alattad lakó, és megtudja, miért áztattad szét a lakását, bizonyos, hogy tüstént kölcsönkéri Tőled a könyvet! Napokba telhet, míg újra hozzájutsz! – Pitymallattájt már tapintatosan lapozz, heheréssz, nehogy rád kopogjon izgága szomszédod! – És néha aludd át az éjszakát, mert a munkahelyeden úgysem hiszik el, hogy az olvasástól dagadt a szemed! – Könyvvásárlásnál légy éber! Szerzőnket utánozzák!


A képet az írónő hivatalos oldaláról szereztem, ahol részletet is olvashatunk a könyvből. Továbbá itt a könyv elhíresült idézeteit is megtalálhatjuk.

4 megjegyzés:

  1. Ez az egyik kedvencem tőle. Nem mintha a többit nem szeretném mind:DDD Mindjárt le is szedem én is polcról...

    VálaszTörlés
  2. Vavyan.

    Ennel mar csak a fattyudal jobb.

    H.

    VálaszTörlés
  3. DebiGabi!:)
    Horasz! Azt kezdtem el most:)

    VálaszTörlés
  4. Jé, volt egy időszakom-szétolvastam az összeset:)))
    De erre nem is emlékszem...Utána is nézek:)))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly