Vesta igencsak meglepett a kiírással…bevallom nem gyakran készül nálunk előétel, legalábbis nem szoktam annak minősíteni, de most igyekeztem: Mert ha nyár, akkor paradicsom. Nyersen, sütve, főzve, mindegy, csak finom ízes legyen. Szerencsére sikerült jó minőségűt kapnom. A saját kis „kertemben” sajnos még nem érnek a koktélparadicsomok, de tekintettel arra, hogy már mekkorák, erre sem kell sokat várni. Szóval a VKF pályamű:
Téliszalámikrémmel töltött paradicsom
Hozzávalók: paradicsom, 10 dkg téliszalámi (nálam most paprikás volt otthon), 5 dkg vaj, 5 dkg (füstölt) krémsajt, bors
A hozzávalókat a paradicsom kivételével, a késes robotgéppel krémesre keverjük. Majd a kivájt paradicsomokba töltjük. Hűtőbe tesszük, majd éles késsel szeleteljük és kifli karikákra fektetve kínáljuk. A paradicsomra azért nem írtam mennyiséget, mert függ attól, hogy mekkora méretűek. Én a fenti krémből most két kisebb paradicsomot töltöttem meg, a maradék krémet pedig magában ettük.
Update: Mert az ital lemaradt. Nyáron az egyik kedvenc italunk (koktélunk) a jól behűtött fehérbor (ami engem illet jó kis fűszeres tramini) almalével 1-1 arányban keverve. Nem állítom, hogy némelyek szerint ez nem a finom bor meggyalázása, de ettől még nagyon finom, tessék kipróbálni:) (Erről most sajnos nincs képem, de majd egyszer.)
A paradicsom mindig biztos választás, látod, nem is volt olyan nehéz a feladat :)
VálaszTörlésSzia! Egy olyan piros mániásnak, mint én meg különsen. Köszönet a fordulóért:)
VálaszTörlésNagyon klassz a töltött paradicsomod!!!
VálaszTörlésNéha nagyon egy rugóra jár az agyunk-már észrevettem az ikeás tányéroknál is:))
Nekem is lesz egy hasonló, de más a töltelék-most postolom....
Nálam te vagy a VKF e havi győztese... ez a téliszalámis krém nagyon fini lehet...
VálaszTörlésGabriella! Köszönöm:) Finom volt. Szerintem a hétvégén újra elkészítem, elvégre ismétlés a tudás anyja.
VálaszTörlés