2009. július 20., hétfő

Made in Hungária



Minden várakozásunkat felül múlta. Mikor moziban ment, nem tudtam rá elcsalni KáeM-et, mert azt mondták róla, hogy olyasmi, mint a Csinibaba, s az neki nem jött be, én ennek ellenére megnéztem volna, főként, mert nekem az is tetszett. Azért dvd-n megvettük, bár legalább egy hónapot állt a polcon nézetlenül (még van pár filmünk, amit megvettünk, de azóta sem néztünk meg:P), de most fogtam és betettem. Mind a kettőnket lekötött, remek poénok, jó zenék. S a kort is kicsit bátrabban mutatja be, mint a – tényleg hasonló témát feldolgozó – Csinibaba.


A borítón:
Mikor mindenki más disszidálna, a hatvanas évek derekán egy kamaszfiú hazatér a hawaii inges, rágós és kóla-mámorban úszó Amerikából, hogy elterjessze a rock'n'roll vírusát Budapesten. A fiatal zenész arról álmodozik, hogy ő lesz a következő Jerry Lee Lewis. Régi barátai azonban nem fogadják vissza, mert a falkavezér immár Röné, a Csókkirály. És ezt még tetézi, hogy szerelme, Vera is új fiúval jár. Mikinek nem marad más választása, mint benevezni a Ki Mit Tud-ra, hogy mindent elsöprő zenéjével visszahódítsa elvesztett szerelmét és barátait…


Nos hát akkor a sztori nem az, ami a borítón olvasható: Hazaérkezik a kamaszfiú a szüleivel, mert egyszerűen kiutasítják őket. Szülők és gyerek próbálnak visszatalálni a régi életükhöz. Nem egyszerű, de a fiút nem az egész csapat közösíti ki, csak a falkavezér nem akarja visszafogadni. Volt szerelme nem jár másik fiúval, viszont erősen megnehezíti a dolgát, s megdolgoztatja érte, hogy újra egymásra találhassanak. A Ki Mit Tud-ra pedig nem önként nevez be, hanem a helyi pártakárkicsoda fenyegetésének hála, német diáklányokkal és a pártakárkicsoda fiával…na meg a régi csapat zenészeivel. Persze van a filmben mellékszál is, cselekmény is, börtön, buli, szerelem, ahogy az kell.


A tok innen, a képek a hivatalos weboldalról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly