2009. július 26., vasárnap

Birkapörkölt

Bográcsban a szabadban lenne az igazi, s igazán nyári, de azért bent a lakásban is nagyon jól sikerült és jól esett.

Birkapörkölt

1 kg birkahús (csont is), 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 1 jó evőkanál zsír, 2 ek fűszerpaprika, bors, só, 1 kis paradicsom,1 TV paprika, vörösbor (nálam most egy jó száraz 2003-as Egri Bikavér válogatás)

A vöröshagymát a zsíron, némi só hozzáadásával üvegesre pároltam, majd rádobtam az apróra vágott fokhagymát, paradicsomot és paprikát is. Mikor már illatozik a fokhagyma, akkor rászórom a fűszerpaprikát és a húst. Picit átforgatom, hozzáadom a borsot, babérlevelet, majd vörösborral felöntöm. Addig főzöm, amíg a hús omlósan puha nem lesz. Sós vízben főtt krumplival és káposzta salátával tálaltam, na és barna dnk-val tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly