Megint egy újabb változattal kísérleteztem. Ízre nem sokkal másabb, csak kicsit lágyabb a végeredmény.
Tejfölös padlizsánkrém
Hozzávalók: 1 padlizsán, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis gerezd fokhagyma, 1 ek tejföl, olívaolaj, só, bors
A padlizsánt megtisztítottam, felkarikáztam és olívaolajjal alaposan meglocsolva egy jénai tálban betettem a sütőbe. 200 fokon 30-35 percet sült (de folyamatosan figyeltem, forgattam a szeleteket). Közben a hagymát és a fokhagymát apróra vágtam. Mikor már elég puhának ítéltem a padlizsánszeleteket, akkor mindent a késes robotgépbe tettem, adtam hozzá frissen őrölt borsot és 1 kisebb kanál tejfölt is és krémesre dolgoztam. Hűtőbe tettem, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezúttal frissen sütött sajtos naannal ettük...nagyon jól passzoltak egymáshoz.
Duende köszönöm itt a segítséget:)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.