2009. július 19., vasárnap

Sertés flekken petrezselymes burgonyapürével uborkasalátával

Már készítettem hasonlót, de most omlósabb, puhább lett, ezért megmutatom.

A sertés comb szeleteket egy éjszakára fokhagymás sós tejbe áztattam. Másnap mangalica zsírral bőségesen kikent tepsibe fektettem a hússzeleteket (rádobáltam a leszűrt fokhagymadarabokat) és alufóliával letakarva 200 fokos sütőben 30 perc alatt omlósan puhára sütöttem. Petrezselymes krumplipürével (mint a hagyományos, csak apróra vágott petrezselyemmel kiegészítve) és tejfölös uborkasalátával (legyalult lesózott uborka, csipet cukorral, kevés ecettel pirospaprikával és tejföllel kikeverve) ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly