2009. július 11., szombat

Joghurtos málnás szelet

A karfiollevesnek akartam méltó kíséretet alkotni, s volt egy kis tálka málnám, hát ezt hoztam össze belőle.

Joghurtos málnás szelet

Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt, 1 tojás, fél pohár cukor, pár csepp vaníliaaroma, némi reszelt citromhéj, 1,5 pohár liszt, ½ tk olaj, fél csomag sütőpor, 25 dkg málna

A joghurtos poharat tekintjük mércének.

A tojást a cukorral krémes habbá verjük. Ezután a joghurtot a citromhéjat, olajat és a vaníliaaromát is hozzá keverjük, végül pedig beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Zsírozott lisztezett formába tesszük (nagyon kevésnek fog tűnni), majd belenyomkodjuk a málnaszemeket. S 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Ez a joghurtos-málnás nagyon fincsi lehet!!!Hálás sütik ezek, hasonlíthat a kefires kevertre...Jól gondolom??

    VálaszTörlés
  2. Szia! Igen jól gondolod, csak nálam joghurt mindig van itthon, kefír viszont szinte soha. Tényleg nagyon egy rugóra jár az agyunk:DDDD

    VálaszTörlés

Printfriendly