2009. július 11., szombat

Pizza tekercs

Végülis semmi új, csak más a forma…de hát a tésztáknál is tudjuk, hogy más-más íze van a különböző formájú tésztáknak, hát kelt tésztában sem árt a változatosság.

Pizza tekercs

A tésztához: 25 dkg kenyérliszt, fél csomag szárított élesztő, 1 ek olívaolaj, 1 ek tejföl, 1 dl langyos víz, só → Alaposan összegyúrjuk és duplájára kelesztjük.

A kence: 1 nagyobb doboz paradicsompüré, 1 kisebb hagyma apróra vágva, só, bors, oreganó → alaposan összekeverve

Egyéb kellék: 10 dkg vékonyra szeletelt sonka, némi mozzarella sajt

Összeállítás: a tésztát kisodorjuk, rákenjük a kencét, majd ráfektetjük a sonkaszeleteket és feltekerjük, felszeleteljük. Olívaolajjal kikent tepsire fektetjük, majd mindegyik tetejére teszünk egy kis darabka mozzarella sajtot (az enyémet nem lehetett reszelni). Hideg sütőbe tettem és 200 fokra tekertem, 25 perc alatt szép pirosra sült.

1 megjegyzés:

  1. Ilyesmit én is épp nemrég sütöttem!!! Nagyon finom!!
    Mondom én, hogy egy rugóra jár az agyunk néha:)))

    VálaszTörlés

Printfriendly