2009. július 18., szombat

Túrós sajtos rúd

Szerintem ezt a receptet mindenki ismeri, legalábbis szülővároskámban nem ismertem olyat, aki ne sütötte volna időről időre. De érthető is ez a népszerűség, mert gyorsan megvan és nagyon finom. Bevallom, hogy még életemben nem sikerült annyira finomra, mint ma…pedig mindent úgy csináltam, hogy már csinálom 20 éve…fura kimondani, hogy már 20 éve ténykedem a konyhában, de hát korán kezdtem:)

Túrós sajtos rúd

25 dkg liszt, 25 dkg ráma, 25 dkg túró, 1 csomag sütőpor, só, reszelt sajt, 1 tojás

A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A túrót hozzáadva tésztává gyúrjuk, közben sózzuk (kóstolni kell, hogy megfelelő legyen). Legalább egy kis időre hűtőbe tesszük, de egy egész nap sem árt meg neki. Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágóval felszeleteljük és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (25-30 perc elég szokott neki lenni).

1 megjegyzés:

Printfriendly