Szerintem ezt a receptet mindenki ismeri, legalábbis szülővároskámban nem ismertem olyat, aki ne sütötte volna időről időre. De érthető is ez a népszerűség, mert gyorsan megvan és nagyon finom. Bevallom, hogy még életemben nem sikerült annyira finomra, mint ma…pedig mindent úgy csináltam, hogy már csinálom 20 éve…fura kimondani, hogy már 20 éve ténykedem a konyhában, de hát korán kezdtem:)
Túrós sajtos rúd
25 dkg liszt, 25 dkg ráma, 25 dkg túró, 1 csomag sütőpor, só, reszelt sajt, 1 tojás
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A túrót hozzáadva tésztává gyúrjuk, közben sózzuk (kóstolni kell, hogy megfelelő legyen). Legalább egy kis időre hűtőbe tesszük, de egy egész nap sem árt meg neki. Lisztezett felületen
Nagyon finom, könnyű, ajánlom mindenkinek.
VálaszTörlés