2009. július 25., szombat

Sárgabarackkrém leves

Reninél találtam a receptet. Azonnal be is került a tervbe:) Nagyon finom lett és tényleg hidegen az igazi, pedig én általában langyosan kedvelem a gyümölcsleveseket. Ma délelőtt készítettem, és nem hűlt ki, mire éhesek lettünk, így ebédre csak a fokhagymás májat ettük, de így elég is lesz a kellemesen hideg leves vacsorára.

Sárgabarackkrémleves

Hozzávalók: 70 dkg magozott sárgabarack, 2 dl tej, 3 dl víz, 2 dl tejszín, fél cs. vaníliás pudingpor, 1 bourbon vaníliás cukor, 4 ek cukor

Elkészítés: A barackokat leforráztam, a héját lehúztam, kimagoztam. A cukorral és a vízzel feltettem főni. Amikor felforrt, botmixerrel pürésítettem. Ezután fahéjjal ízesítettem. A pudingot kikevertem a tejszínes tejjel és besűrítettem vele a barackpürét. Felforraltam, majd hagytam kihűlni.

1 megjegyzés:

Printfriendly