Mivel nem nagyon telhet el hónap (hét?) indiai nélkül, hát próbálok időnként újdonságokat is alkotni. Sajnos már nem emlékszem, hogy honnan van az alábbi recept ötlete.
Mandulás csirke corma
Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 1 nagy pohár natúr joghurt, 1 ek gyömbér, 3 gerezd fokhagyma, 2 hagyma, chili, 1 ek koriandermag, bors, kurkuma, garam masala, vaj,
a tetejére: friss koriander, limelé
A csirkemellet kockára vágtam, majd a fűszerekkel (só, zúzott fokhagyma, gyömbér, bors, kurkuma, garam masala, chili, koriandermag – mozsárban megőrölve) kikevert joghurtba fektettem, s másnapig hűtőben tároltam. A hagymát kevés vajon megpároltam, majd hozzáadtam a csirkedarabokat a páccal együtt. Kicsit megpirítottam, majd felöntöttem a kókusztejjel (ha valaki nem annyira nagy rajongója a mártásnak, mint mi, akkor elég
A naan most így készült: 50 dkg kenyérliszt, 1 tasak szárított élesztő, 1 pohár natúr joghurt, só, 2 dl víz → tésztává gyúrtam duplájára kelesztettem, majd 20 darabra vágtam, s sodrás után egy-egyet sajttal megszórtam, s ráfektettem egy sajt nélkülit és összedolgoztam a széleket. Forró száraz serpenyőben foltosra sütöttem (na jó KáeM sütötte) így összesen 10 db vastag finom sajtos naan-t kaptam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.