2009. július 11., szombat

Karfiolleves – lime-os változat

KáeM nem nagy barátja a karfiolnak, én viszont rajongó vagyok. (Igen számomra nem szentségtörés a karfiolleves, rántott karfiol kombó:)) Nagyon finom üdítő leves lett.

Karfiolleves lime-mal

Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, 2 kisebb sárgarépa, 1 kis vöröshagyma, kevés frissen őrölt bors, lestyán, petrezselyem, 1 száraz fűszerpaprika, 2 dl tejföl, 1 ek liszt, víz, 1 ek limelé, csipetke

A karfiolt rózsáira szedjük és átmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A sárgarépát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a karfiolt és felöntjük vízzel. Beledobjuk az egész megtisztított hagymát és a fűszereket (aki nem szereti ha „úszkálnak” a zöldek, az teatojásba is teheti, akár a bors is lehet szemes és mehet a teatojásba a zöldekkel együtt). Mikor felforrt, hozzáadjuk a limelevét is. Illetve ha szárított a csipetke, akkor azt is (ha friss, akkor kicsit később kerül bele). Mikor minden megpuhult, akkor a 2 dl tejfölben elkeverjük a lisztet, majd kevés levest is adunk hozzá, hogy megfelelő legyen a hőmérséklete, végül behabarjuk vele a levest. A hagymát kivesszük (ha teatojást használtuk, akkor természetesen azt is) és tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. Jó ötlet a karfiollevesnek ez a lime-os változata....
    Jól mutat a fekete tányérkában...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly