KáeM nem nagy barátja a karfiolnak, én viszont rajongó vagyok. (Igen számomra nem szentségtörés a karfiolleves, rántott karfiol kombó:)) Nagyon finom üdítő leves lett.
Karfiolleves lime-mal
Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, 2 kisebb sárgarépa, 1 kis vöröshagyma, kevés frissen őrölt bors, lestyán, petrezselyem, 1 száraz fűszerpaprika,
A karfiolt rózsáira szedjük és átmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A sárgarépát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a karfiolt és felöntjük vízzel. Beledobjuk az egész megtisztított hagymát és a fűszereket (aki nem szereti ha „úszkálnak” a zöldek, az teatojásba is teheti, akár a bors is lehet szemes és mehet a teatojásba a zöldekkel együtt). Mikor felforrt, hozzáadjuk a limelevét is. Illetve ha szárított a csipetke, akkor azt is (ha friss, akkor kicsit később kerül bele). Mikor minden megpuhult, akkor a
Jó ötlet a karfiollevesnek ez a lime-os változata....
VálaszTörlésJól mutat a fekete tányérkában...