2009. július 1., szerda

Vujity Tvrtko - 12 pokoli történet


A könyv Vujity Tvrtko Pulitzer-emlékdíjas riporter könyve. Az egyik a sorozatból, konkrétan az első, ha jól értelmezem a sorozatiságot. Korábban már olvastam az Utolsó pokoli történeteket. Most ez került a kezembe. A könyvek arról szólnak, hogy hogyan élte meg a forgatások történetét.

Már a korábban olvasott könyvben is tetszett, s ebben ismét elbűvölt, hogy líraiságot és humort visz az amúgy nagyon is komoly/súlyos témákat/riportokat elmesélő történetekbe. Megnevettetett, s meghatott…ahogy maguk a riport filmek is – már amelyiket láttam a tv2-n, mert bevallom nem mindet láttam. Csoda számomra, hogy a sok szörnyűség ellenére, amit látott a világban megmaradt a humora, s hogy ezt úgy tudja kifejezni, nem sért vele semmilyen érzelmi és történeti szálat a riportok leírásánál.

Az ismertető: „Nem nehéz megjósolni, hogy Vujity Tvrtko és Nógrádi Gergely könyve az év egyik legsikeresebb bestsellere lesz. A tizenkét fejezet a tv2 Pulitzer-emlékdíjas riporterének kalandozásait mutatja be sajátos szemszögből. Az olvasó ellátogathat többek között a még mindig sugárzó Csernobilba, az isten háta mögötti Tatárföldre, a romániai lepratelepre és a háborús Szerbiába. Pokoli utak, de aki kezébe veszi a könyvet, a borzongáson kívül talán könnyezni és nevetni is fog. A kötetben megtalálható mindaz, ami a riportokból kimaradt...”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly