2009. július 11., szombat

VKF XXVI. - Téliszalámi krémmel töltött paradicsom

Vesta igencsak meglepett a kiírással…bevallom nem gyakran készül nálunk előétel, legalábbis nem szoktam annak minősíteni, de most igyekeztem: Mert ha nyár, akkor paradicsom. Nyersen, sütve, főzve, mindegy, csak finom ízes legyen. Szerencsére sikerült jó minőségűt kapnom. A saját kis „kertemben” sajnos még nem érnek a koktélparadicsomok, de tekintettel arra, hogy már mekkorák, erre sem kell sokat várni. Szóval a VKF pályamű:

Téliszalámikrémmel töltött paradicsom

Hozzávalók: paradicsom, 10 dkg téliszalámi (nálam most paprikás volt otthon), 5 dkg vaj, 5 dkg (füstölt) krémsajt, bors

A hozzávalókat a paradicsom kivételével, a késes robotgéppel krémesre keverjük. Majd a kivájt paradicsomokba töltjük. Hűtőbe tesszük, majd éles késsel szeleteljük és kifli karikákra fektetve kínáljuk. A paradicsomra azért nem írtam mennyiséget, mert függ attól, hogy mekkora méretűek. Én a fenti krémből most két kisebb paradicsomot töltöttem meg, a maradék krémet pedig magában ettük.

Update: Mert az ital lemaradt. Nyáron az egyik kedvenc italunk (koktélunk) a jól behűtött fehérbor (ami engem illet jó kis fűszeres tramini) almalével 1-1 arányban keverve. Nem állítom, hogy némelyek szerint ez nem a finom bor meggyalázása, de ettől még nagyon finom, tessék kipróbálni:) (Erről most sajnos nincs képem, de majd egyszer.)

5 megjegyzés:

  1. A paradicsom mindig biztos választás, látod, nem is volt olyan nehéz a feladat :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Egy olyan piros mániásnak, mint én meg különsen. Köszönet a fordulóért:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz a töltött paradicsomod!!!
    Néha nagyon egy rugóra jár az agyunk-már észrevettem az ikeás tányéroknál is:))

    Nekem is lesz egy hasonló, de más a töltelék-most postolom....

    VálaszTörlés
  4. Nálam te vagy a VKF e havi győztese... ez a téliszalámis krém nagyon fini lehet...

    VálaszTörlés
  5. Gabriella! Köszönöm:) Finom volt. Szerintem a hétvégén újra elkészítem, elvégre ismétlés a tudás anyja.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly