2009. július 25., szombat

Vavyan Fable: Mennyből a csontváz


Iszonyatos várakozásokkal vettem meg a könyvet, mert hogy a Szennyből az angyal stílusára és szórakoztató értékére (értsd hasfájásig röhögtem folyamatosan) számítottam. Nos háááát, mondjuk megkaptam, de nem egészen úgy. Nagyon tetszett a könyv és könnyesre nevettem magam, viszont nem volt letehetetlen, ahogy a Szennyből az angyal sokadik olvasásra is az. Érdekes, mert tényleg jó a könyv, s az olvasására várakozó anyósom lehetett volna extra sürgető erő, de nem volt. Persze az igazsághoz hozzátartozik az az apróság is, hogy míg több könyvet számítógépen olvasok (igen, mikor éppen nincs meló, akkor a munkában is), addig ezt papír alapon olvastam, s csak otthon, ahol sokszor találtam más elfoglaltságot az olvasás helyett. ;)

A fülszöveg: ”Imogen, a szabadstílusban szeánszozó, kissé különc özvegyasszony karácsonyozásra várja hipochonder öccsét, Valdust, és menopauzás húgát, Genevát. Továbbá kisakaratú unokaöccsét barátnőstől, valamint ábrándos kuzinját, Aetnát. Utóbbi boldogtalan ara és Shakespeare-rajongó. A meghívottak útnak indulnak a vidéki házhoz. Soha nem látott jégvihar támad rájuk. A Kifürkészhetetlen Sors a regényes múltú, kísértetjárta kúriához vezérel két bűnözőt és az őket hajszoló zsarukat. A fejvadászok eredetileg legénybúcsúba készültek. Rosco tüntetően cipeli a vőlegénynek szánt szexapácát, és csontvázünnepnek csúfolja a karácsonyt. Társa, London jeges vízébe esik, és férfias titka van. Odakeveredik egy pszichiátriai eset, a hasadásos Boston. Imogen unokaöccse viszont elakad a jégpokolban, ám furcsa modorú barátnője megérkezik a gyerekével. Utóbb ezt többen a Végzet Szívatásának tekintik. Az időjárási karantén összezárja a sokféle embert a tömény múltú épületben. Hamarosan még egy terítékre lesz szükség: a bekokszolt Mikulás a kéménybe dugul. E förgeteges napokat velük ünnepli Imogen réges-rég megboldogult férje, Uly Bácsi - és sokan mások a hajdanvolt időkből.

Amúgy meg ezentúl:

Ha már (s amikor) toll és papír is van a közelemben olvasáskor, hát úgy döntöttem, hogy a nekem tetsző idézeteket ide kanyarítom…már amikor találok:) Persze lesz humor és bölcs is vegyesen, az én szubjektív kedvenceim. A fenti könyvből pl. az alábbiak:

Addig vagy fiatal, amíg nem veszed túl komolyan magad.

A nő a konyhában olyan, mint a harcos teljes arzenálban.

A fiataloknak nincs szükségük eleik tudására, élettapasztalatára, úgy hiszik bárminek utánanézhetnek az interneten” (Szoktam is mondani az internetet nem használó anyukámnak, hogy ami nincs fent a neten, az nem is létezik:P – a szerk. alias Vica:))

Játszma játszmát követett. Mígnem kihűlt minden. Fej, szív, ágy.

Semmi olyasmiért nem rajongok, amiért mások ölni szoktak. A szerelmet kivéve.

Jó érzés terhesnek lenni, és nem akartam ezt a kilenc hónapot egy hosszú vajúdással elrontani, ezért döntöttem a császármetszés mellett.

A borító képe innen.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly