2009. július 22., szerda

Vavyan Fable: Fattyúdal



Kedves ajánlásra, ezúttal ezt a könyvet választottam a sorból. Ezt sem olvastam korábban…így azon –eddig bizonyos – hitem, miszerint majdnem az összes könyvét olvastam erősen megingott. (Úgy látszik kisvárosom könyvtára mégsem rendelkezett az összes addig megírt regényével) Most hát jön majd még a folytatás, szerintem a régebben olvasottakat is újraolvasom:)

A fülszöveg: „Hank Guard, az egykori árvaházi lelencgyerek egy lélekölő "kaland" után leszámol bűnöző életével, és a természet lágy ölén telepedik le, ahol a lova és egy medve alkotják mindennapi társaságát - egészen addig, míg rá nem talál az üldözői elől menekülő, ájult Tashinára....

Ahogy az már az irónőnél megszokhattuk, teljes a könyv, olyan szempontból, hogy van benne cselekmény, leírás, történet, mese, varázslat, romantika és szerelem. Hank Guard, úgyis mint Fattyú, és úgyis mint Dakota, a főhősünk…Tashina nevezetű főhősnőnk szemében különösen. Mint már említettem ebben a könyvében már megjelenik a varázslat, ugyan csak álom szintjén, de így is remek (talán a Fantasy regényeit szeretem a legjobban, s azokat tényleg mind olvastam: Álomhajsza (1991), Varázscsók (1999), Tündértánc 1-2(2001), Álmok tengere (2005)). A cselekmény az ájult lány megtalálásával veszi kezdetét, s az ő mesélése alapján kezd kibontakozni, egy már-már szokásosnak mondható bűntény (politikai zsarolás, s az emiatt bekövetkező gyilkosság). Ahogy végig megyünk a regényen úgy ismerhetjük meg sok nevű főhősünk múltját, s sejthetjük előre jövőjét. Természetesen a vége boldogságos, ahogy azt el is várjuk az olvasatott események láncolata alapján. Általában elmondható – számomra – a Fable könyvekről, hogy azért (is) kedvelem őket annyira, mert ahogy olvasom, szinte látom magam előtt a történéseket, teljesen le tudom játszani magamban a könyvből készült filmemet. (A réges-régi irodalomtanárom szerint minden könyvnek ezt kellene kiváltani az olvasóból, de azért bevallom nem mindegyikkel vagyok így)

Ígérhetném, hogy átnyargalok másik íróra, hogy ne folyton tőle jöjjenek könyvek, de nem tehetem, mert jelenleg is folyamatban van két könyve is, s kezdem a harmadikat is…nem tudom más hogy van vele, de nálam általában legalább három könyv van olvasás alatt, bár általában más-más íróktól szoktak lenni, mert mikor milyen hangulatom van, de most a véletlen így hozta, hogy mind a három Fable (bár alapvetően más-más hangulatú könyvei). Egyikkel nagyon kell sietnem, mert anyósom már elég türelmetlenül várja, hogy olvashassa…de még várnia kell, mert olvasom azt is, de érdekes módon nem az keveredik leggyakrabban a kezembe.




/Kép innen/

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly