2009. július 19., vasárnap

Szalonnás-sajtos batyu

Éppen anyósommal msn-eztem (ezt naponta műveljük) amikor azon filozofáltam, hogy mi legyen a mai vacsora. Ő adta a tippet, hogy legyen sonkás-sajtos batyu. Gyorsan pontosítottuk, hogy mit ért alatta, s már mentem is begyúrni a kelt tésztát.

Szalonnás-sajtos batyu

A tésztához: 25 dkg kenyérliszt, fél csomag szárított élesztő, 1 ek olívaolaj, 1 ek tejföl, só és kb. 1 dl víz → tésztává dagasztjuk, duplájára kelesztjük.

Töltelék: 5 dkg füstölt krémsajt, 5 dkg reszelt mozzarella, 1 ek csípős pirosarany, 1 ek tejföl, 1 marék apró kockára vágott házi szalonna, bors → alaposan összekeverve

A tésztát kinyújtottam és a derelyekészítő segítségével szaggattam, töltöttem, formáztam, majd olívaolajjal kikent tepsibe tettem és felvert tojással megkentem. 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsült…sajnos azért itt-ott kifolyt a töltelék, de még így is maradt benne elég.

Szóval, ahogy említettem a kiindulási ötlet azonos volt, Anyósomnál ez lett belőle:) Szerintem mind a ketten jól jártunk.

5 megjegyzés:

  1. Zseniálisan néznek ki, gondolom az ízük is ugyanilyen jók! :) Viszont lenne kérdésem is: hol lehet ilyen batyukészítő eszközt beszerezni? Egyáltalán mi ennek a neve?

    Köszi!

    Balázs, aki már régen visszakapta a sodrófáját, csak lusta volt jelentkezni. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Örülök, hogy visszatértél.:) Tényleg nagyon finom lett, éppen most rágcsálom az utolsót. Derelye készítőnek ismerem én, ez a méret és egy kisebb van a csomagban, s nekem piacon vette ajándékba egy régi kedves fórumos ismerősőm. Infóim szerint az ecseri úti metrómegállónál létezik valami piac és ott vette, pár száz forintos tétel. De azóta láttam auchanban is.

    VálaszTörlés
  3. Szia! Köszi szépen, így már tudom mit keressek. Legkésőbb szerdán kimegyek a piacra reggel, megnézem ott tudnak-e adni ilyet (van több vasedény-szerű kisbolt).

    KáEmnek üzenem, hogy szuper volt az Xboxos cikke, jöhet még hasonló téma! :)

    VálaszTörlés
  4. Balázs!:) Remélem sikerrel jársz. Igyekszem KáeM-et lelkesíteni, hogy minél gyakrabban, minél több témáról írjon, de köszönöm a visszajelzést, legalább látja, hogy nem csak nekem tetszik, amit ír:)

    VálaszTörlés
  5. Balázs!:) Remélem sikerrel jársz. Igyekszem KáeM-et lelkesíteni, hogy minél gyakrabban, minél több témáról írjon, de köszönöm a visszajelzést, legalább látja, hogy nem csak nekem tetszik, amit ír:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly