2009. július 20., hétfő

Csajok háborúja

Totális limonádé, csajos film a javából. Nyugodt szívvel jó lehet leánybúcsúkra:) Aranyos és szerethető, nem az állandóan nézésért kiáltozó fajta, de azért meg lehet nézni máskor is.


Ha két lány ennyire jóban van, az már gyanús. Emma (Anne Hathaway) és Liv (Kate Hudson) gyerekkoruk óta elválaszthatatlanok. Nincs titkuk egymás előtt, de nem is nagyon lehetne: úgyis mindig ugyanazt gondolják, és mindenről ugyanaz jut eszükbe. Az esküvőről például az, hogy csak akkor tökéletes, ha júniusban kerül rá sor, méghozzá a Plaza Hotelben. Persze nagyjából egyszerre kérik meg a kezüket, persze egyszerre mondanak igent, és persze egyszerre választják ki a lagzi helyszínét. Sajnos ugyanazt, ugyanarra a napra. És attól kezdve a barátnőség a legkegyetlenebb, leggátlástalanabb és legbosszúszomjasabb háborúvá válik: a két lány minden eszközt bevet és semmitől sem riad vissza, hogy tönkre tegye a másik lakodalmát. Az elcsúfított esküvői ruhák, átprogramozott szoláriumok, elcserélt hajfestékek csak a kezdetet jelzik: a csajok háborújában nincs kegyelem!”


Szeretem ezek a mozis előzetes szövegeket, meg a dvd-tokon találhatóakat, mert az esetkeg többségében van benne egy pár mozzanat, ami marhára nem igaz a filmre, persze az ember általában nem ez alapján néz/vesz meg egy filmet, na de aki mégis, az nagyot nézhet. Itt például nem igaz, hogy a lányok választják ugyanazt a napot, hanem egy véletlen folytán alakul így, amely véletlen végülis a film bonyodalmát (f)okozó eléggé lényeges mozzanat. Aztán szó sincs elcsúfított esküvői ruháról, van viszont kémkedésről, hízlalásról, s valóban van rákvörösre festő szolárium és kék hajfesték, ahogy van, hamis híresztelés, botrányos lánybúcsú és elcserélt esküvői dvd is. Persze a film végére kitör a béke, s míg az egyik esküvő boldogan alakul, addig a másik meghiúsul, mert mégsem volt olyan szerelmes a páros. Az utolsó jelentre is maradt csattanó, amivel akár egy következő részére is számíthatunk a filmnek: mivel mind a két lány kismama lesz, s egyszerre van kiírva a szülésük időpontja.

Képek innen és innen.

1 megjegyzés:

  1. Szia Vica!

    Ezt a filmet én is nagyon szeretem. Viszont az egyik esküvői ruhát tényleg elcsúfítják, csak ezt valamiért kivágták a filmből. Ezen az oldalon találsz egy kisfilmet, ott megnézheted a végeredményt. :-))

    http://www.port.hu/a_csajok_haboruja_bride_wars/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=97565

    Puszi
    Móni

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly