2009. május 4., hétfő

Karalábéleves

Pár nappal ezelőtt arra kényszerültem, hogy a céges étkezdében ebédeljek. Nem szeretem a helyet, mert drága és nem finom (na jó a magyaros ételek nem annyira rosszak). Ott is rám tört a leves mániám, így bevállaltam egy tejfölös karalábélevest. Hát nagyon kellemesen csalódtam, azóta akartam reprodukálni. Most jött el a pillanat. Azért nem teljesen azt készítettem el, mert ott nem volt benne sárgarépa, nekem viszont az majdnem minden levesben kötelező (ami érdekes, mert nyersen nem igazán szeretem, levesben főve viszont nagyon).




Karalábéleves
Hozzávalók: 2 fej zsenge karalábé, 1 szál zsenge sárgarépa, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 evőkanál olaj, só, bors, víz
Elkészítése: A megtisztított, kis kockára vágott karalábét és a felkarikázott sárgarépát megforrósított olajon megfuttattam. Rászórtam a lisztet és azzal is pirongattam kicsit. Majd hozzáadtam a tejfölt és felöntöttem vízzel. Sóztam, őröltem rá borsot és puhulásig főztem. Ekkor hozzáadtam a csipetkét is és addig főztem, amíg az is megpuhult.

2 megjegyzés:

  1. Ebből mennyi leves lesz? Úgy értem 2 személynek 1 napra v 2 napra?

    Mi 2 és fél személy vagyunk levesileg :D

    Ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  2. Hát ez attól függ mennyire leveses az ember:) 1,5 literes kis leveses fazékban készült és jó sűrű lett, úgy értem, hogy van benne zöldség bőven.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly