2009. május 29., péntek

Anyai ellátmány és Vásárcsarnok infó

Szerdán anyukám Pesten járt egy rendezvény miatt, s ha már jött, hát hozott nekünk egy kis hazait:) Kaptunk egy doboz tojást, egy kis adag zöldborsót, meggyet (saját termés), illetve egy kis adag epret, amit még ott melegében megettünk a munkahelyemen.

Ma jutottam el oda, hogy felhasználjam a finomságokat. A meggyből magozás után készült egy kis meggyleves: A magozott meggyet vízzel és cukorral feltesszük főni, egy teatojásban hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. Amikor felforrt, a fűszerek kellően beízesítették a levest, akkor tejszínes vaníliás habarással enyhén besűrítjük. Végül pár csepp citromlével segíthetünk a színén (nálam erre most nem volt szükség 1) nagyon szépen színezett a meggy, 2) olyan savanyú volt, hogy … lényegében újra szűz lettem (bocsi a kifejezését;))

A borsóból pedig tisztítás után főzelék lett. Ezúttal tejszínes változat: a megtisztított zöldborsót sós vízben puhára főzzük, majd tejszínnel elkevert pirospaprikás keményítővel besűrítjük. Kiforraljuk és friss kenyérrel (Vásárcsarnokból – Vámház krt .- származó két kilós házi kenyér), esetleg tükörtojással tálaljuk.

Ma egyébként – kihasználva a szabadságot – a Vásárcsarnokban jártunk reggel. Hoztunk egy két finomságot, de főként gyümölcsöket. Közérdekű infóként azért ideteszem a nyitvatartást, mert nekem anno nagyon nehezen sikerült kideríteni:


1093 Budapest, Vámház körút 1-3.
Telefon: 366-3300

Nyitva tartás:
H: 06.00 - 17.00
K-P: 06.00 - 18.00
Sz: 06.00 - 15.00
V: zárva

A Vásárcsarnok fotója és az információk innen származnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly