2009. május 25., hétfő

Ismétlés a tudás anyja: Smarni

És ezt a finomságot szeretem ismételni:) Fent volt már a recept, de most még egyszer, pontosan, ahogy készült.


Smarni –Horváth Ilona nyomán
Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 12,5 dkg búzadara, 2,5 l tej, 2 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 1 ek vaj olaj, 10 dkg apróra darabolt aszalt gyümölcs (most szilva)
Elkészítés: A tojás a tejjel kézi habverővel felverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (vaj kivételével) és csomómentesre keverjük. Egy teflon serpenyőben felhevítjük a vajat és rázúdítjuk a masszát. Kevergetve addig sütjük, amíg darabos nem lesz. Mi közepes méretű darabokban szeretjük, minél tovább sütjük, annál apróbb lesz. Az aszalt gyümölcshöz illő lekvárral és procukorral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly