Mikor még otthon laktam anyu gyakran készített vajas tojást vasárnap reggelire. Ez tulajdonképpen nem más, mint egy olvasztott vajon megsütött tojásrántotta, de az egyszerűsége ellenére nagyon szerettem, mert a vaj adott neki egy különleges aromát. Most én is ilyet készítettem, csak én tettem bele még ezt azt.
Vajas tojás gazdagon
Két kisétkű Gumimacinak: 3 tojás, 1 ek. vaj, 5 cm kolbász, 4 szelet lapkasajt, só, bors
A kolbászt apró kockákra vágjuk, a sajtot kisebb darabokra tépkedjük. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, közben a tojást némi só és bors hozzáadásával egy villával alaposan felverjük. A vajra rádobjuk a kolbászt és kicsit átforgatjuk, ezután jön a tojás és a sajt. Addig kevergetjük, amíg a tojás megsül, illetve a sajt megolvad (lapkasajtnál ezek kb. egyszerre vannak). Pirospaprikával meghintve (nálam ez elfelejtődött) csemege uborkával és friss kenyérrel (nálam most ez friss meleg buci volt) tálaljuk.
Szia!
VálaszTörlésNézz be hozzám,légy szíves:-)
http://mollykonyhaja.blogspot.com/2009/05/ajandek-szupersapek-chef-vikitol-es-cat.html