2009. május 4., hétfő

Vajas sajtos kifli

Vasárnap esténként kedvelem a kelt tésztákat, pogácsákat, kockákat, ilyesmiket. Most sem volt ez másként. A tészta pogácsának is tökéletesen megfelel, akkor természetesen kicsit másként alakul a recept vége:)


Vajas sajtos kifli
Hozzávalók: 30 deka liszt, 15 deka vaj, fél csomag száraz élesztő, 2 ek tejföl, 1 tojás (villával felverve, a felét meghagyjuk megkenni), só, mozzarella sajt.
A hozzávalókat összedolgozzuk. Majd megkelesztjük. Kisodorjuk és a kifli végébe mozzarella darabot fektetünk. Feltekerjük és megkenjük a maradék tojással. Tetejére nagy szemű sót, vagy magot szórunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Langyosan a legfinomabb, de másnap sem volt gond vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly