2009. május 31., vasárnap

VKF XXV/2. - Sajtkrémes burgonya torta

A bucik készültek el először, de aztán, úgy gondoltam, hogy valami olyat is szeretnék, ami konkrétabban krumplis. Így készült el az alábbi. Nálam most snidling volt a zöldfűszer, de bármilyen mással is nagyon finom. A fokhagymás sertés flekken kísérője lett, de sajnos tálalni nem sikerült szépen szeletben, ahogy szerettem volna…kicsit elsiettem, mert már nagyon éhesek voltunk.

Sajtkrémes burgonyatorta

Hozzávalók: 1 rúd tejszínes krémsajt, 50 dkg burgonya, 1,5 dl tejszín (tej), 1 db tojás , snidling (vagy más zöld fűszer), só, bors, vaj a tepsi kenéséhez

A krumplit jó vékonyra szeletelem. Összeállítom a szószt: krémsajtot egy kicsit megsózom, megborsozom, hozzáütöm a tojást, majd az egészet simára keverem, hozzácsorgatom a tejszínt (tejet). Alaposan megforgatom a krumplit ebben a szószban, aztán átöntöm egy vékonyan kikent tepsibe, egyenletesen eligazgatom benne a krumplit, majd rakom is be a sütőbe. 180 fokon sütöm kb. 30 percig, addig, míg meg nem pirul a teteje. (a sütés ideje nagyban függ attól, hogy milyen vastag a tortánk)

Köretként is nagyon finom, de egytálételnek is el tudom képzelni, egy salátával kiegészítve könnyed vacsora lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly