2009. május 9., szombat

Tárkonyos raguleves

Igyekszem a kialakult levesmániámat nem rákényszeríteni KáeM-re, aki továbbra sem lett leves rajongó. De most úgy gondoltam, hogy ez neki is tetszeni fog, hiszen hús is van benne. És tényleg. Még sosem ettem ilyet, de ezután gyakran fogok. A recept úgy lett, pontosabban láttam több verziót, és az emlékekből keletkezett az alábbi változat.


Tárkonyos raguleves
Hozzávalók: 3 kanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg pulykamell, 1 nagy szál sárgarépa, 1 db fehérrépa, 15 dkg zöldborsó, 1 dl tejszín, 2 tk. keményítő, 1 tk tárkony, só, bors
A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. A sárgarépát feldaraboljuk és a hagymára dobjuk. Hagyjuk párolódni, hogy az olajban kiengedje a színét, hozzáadjuk a fehérrépát és a zöldborsót is. Jöhet rá a felkockázott hús, amit fehéredésig párolunk, majd vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a tárkonyt. Mikor megpuhult a hús és a répa, akkor csurgattam bele egy kis tésztát (1 tojás, só, liszt és némi parmezán sajt, de még csurgatható legyen – ezután a nokedli szaggatón átcsorgatjuk). A tejszínt és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd adunk hozzá néhány kanál levest, végül besűrítjük vele a levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly