2009. május 31., vasárnap

Fokhagymás sertésflekken

Mivel a pénteki piaclátogatáskor sikerült egy jó nagy adag magyar fokhagymát beszerezni (Örök dilemmánk, hogy egy agrár országban ugyan miért kell az üzletekben kínai import fokhagymát árulni???? – na mindegy), így hát fokhagymalázban égek (általában is:P, de most még jobban), a tegnapi vacsora is ennek jegyében készült, és a mai ebéd is.

Fokhagymás sertésflekken

Hozzávalók: 70 dkg sertéscomb, 1 kisebb fej fokhagyma, 1 tk. keményítő, kb. 1,5 dl tej, só, bors, némi víz és mangalica zsír

A sertéscombot felszeleteljük, majd besózzuk. Amíg kicsit áll a sóban, elkészítjük a „pácot”: a fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk, a keményítőt simára keverjük a tejjel és hozzáadjuk a fokhagymát. A combszeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd alaposan megforgatjuk a pácban. A tepsit kikenjük a mangalica zsírral és belefektetjük a szeleteket. A maradék pácot egyenletesen eloszlatjuk rajta. Letakarva tesszük a sütőbe. Mikor már érezhető az illata megnézzük és ha szükséges öntünk alá némi vizet. Amikor a hús megpuhult, akkor levesszük az alufóliát és kicsit megpirongatjuk. Nálam 190 fokon sült 30+10 percet…s nem sikerült tökéletesen egyenletesen omlósra, de ezt annak tudom be, hogy nem sikerült egyenletesre klopfolni. Sajtkrémes burgonyatortával (szeletelni nem sikerült) és tejfölös uborkasalátával ettük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly