2009. május 16., szombat

GBT - Csokoládés golyóbisok

Fehér, illetve étcsokoládés verzióban készült.


Étcsokoládés
Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé (esetemben Boci Bársony kakaóbabbal), 1 ek. vaj, 1 ek. porcukor, 7 dkg darált háztartási keksz, torta dara a forgatáshoz
A csokit a vajjal, és a porcukorral gőz felett összeolvasztottam, majd hozzákevertem a darált kekszet. Ezután kicsit vártam, hogy nem harmadfokú égési sérüléseket szerezzek a golyózgatás közben, csak másodfokúakat. Majd begolyóztam, tortadarában meghempergett és hűtőben tároltam.



Fehér csokoládés
Hozzávalók: 10 dkg fehér csokoládé (esetemben Milka), 2 ek vaj, 1 ek porcukor, 10 dkg darált háztartási keksz, kekszmorzsa a forgatáshoz
Az elkészítési eljárás megegyezik a fent leírtakkal, csak ezt értelemszerűen nem tortadarába, hanem kekszmorzsában forgattam.


Tekintettel arra, hogy a tali végére mind elfogyott, úgy gondolom, hogy sikerük volt. Ezúton is köszönet DP-nek a szervezésért, a többieknek pedig a sok-sok finomságért.

2 megjegyzés:

  1. Nos, nekem a fehér nagyon bejött, komolyan azt gondoltam, hogy mogyoró is van benne.

    VálaszTörlés
  2. :) Legközelebb kipróbálom mogyoróval:))

    VálaszTörlés

Printfriendly