2008. március 25., kedd

Aszalt gyümölcsös császármorzsa

Könnyű és gyors vacsorának szoktam készíteni. Mindig aktuálisan olyan aszalt gyümölccsel, amilyet találok itthon. Mivel nem nehéz találni, tekintettel arra, hogy ez az egészséges nassolnivalónk mindig van itthon több féle is (ha éppen fel nem faljuk az összeset;)). Leggyakrabban aszalt sárgabarackkal készítem. Ma este azonban aszalt fekete cseresznye került bele. Ehhez nem is sárgabaracklekvárt kínáltam, hanem jó kis darabos meggylekvárt.

Császármorzsa/Daramorzsa
Hozzávalók: 13 dkg liszt, 13 dkg búzadara, 2,5 dl tej, 2 tojás, 1 ek cukor, 5 dkg aszalt gyümölcs, vaj
Elkészítés: A tojást kézi habverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a darát, a lisztet és simára keverjük, majd hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöt is (ha nagyobb méret a gyümölcs, akkor mazsola méretre vágjuk). Ezután teflon serpenyőben vajat olvasztunk, majd ráöntjük a masszát és kevergetve-rázogatva addig sütjük, amíg ízlésünknek megfelelő méretű nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly