A nagy séta végére természetesen megéheztünk. Sörtésztás husit készítettem reszelt sajttal szórt pirított krumplival, paprikás mártogatóssal. Jól laktunk:) A reszelt sajttal szórt krumpli a kollégiumi éveink egyik legkedvesebb vacsorája volt, gyorsan meg volt, simán ketchuppal laktató finomságnak számított akkoriban:D A husi pedig eredetileg szeletnek indult, sertés combból vágtam őket. Még félig fagyottan szeleteltem, aztán mire megolvadt egyszerűen szétesett apró falatnyi darabkákra, sebaj, így is jó volt:)
Sörtésztás husi
1. A húst előkészítjük, mintha rántott szeletet készítenénk (szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, klopfoljuk)
2. 20 dkg liszthez 2 dl sört, 3 tojást, és kevés sót veszünk. A hozzávalókból palacsintatészta sűrű masszát keverünk.(Ha a tojásfehérjét külön felverjük, és úgy adjuk a már összekevert többi anyaghoz, akkor még habosabb lesz)
3. Az előkészített húst először lisztbe, majd a sörtésztába mártva forró olajban kisütjük.
3. Az előkészített húst először lisztbe, majd a sörtésztába mártva forró olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.