Tegnap vacsorára készítettem a felénk Málénak, Erdélyben puliszkának nevezett eleséget. Én túrós-vajas verzióban kedvelem a legjobban, de anyu kínálta tejfölös pörkölthöz is köretként.
Erdélyi puliszka
10 dkg kukoricadara
Erdélyi puliszka
10 dkg kukoricadara
10 dkg kukoricaliszt
só
4 dl tej (vagy víz)
Forrásban lévő sós tejbe (vagy vízbe) állandó keverés mellett beleöntjük előbb a darát, később a lisztet, és jól felfőzzük. Még forrón tálra terítjük a felét, majd vaj és túró darabkákat szórunk rá végül beborítjuk a maradék puliszkával. Tortaként szeletelve forrón fogyasztjuk. Ehetjük tejfölös pörkölthöz köretként is, akkor természetesen nem kell vaj és túró bele.
Megjegyzés: Tej hiányában vízben is meg lehet főzni, de tejben finomabb, lágyabb íze van.
Forrásban lévő sós tejbe (vagy vízbe) állandó keverés mellett beleöntjük előbb a darát, később a lisztet, és jól felfőzzük. Még forrón tálra terítjük a felét, majd vaj és túró darabkákat szórunk rá végül beborítjuk a maradék puliszkával. Tortaként szeletelve forrón fogyasztjuk. Ehetjük tejfölös pörkölthöz köretként is, akkor természetesen nem kell vaj és túró bele.
Megjegyzés: Tej hiányában vízben is meg lehet főzni, de tejben finomabb, lágyabb íze van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.