2008. március 29., szombat

Babgulyás

Délelőtt mászkáltunk a városban, így ettünk is útközben. Nem voltunk délben éhesek, de azért mégis csak kellett főzni valamit, mert hát később jön az éhség:) Már terveztem egy ideje, hogy csinálok babgulyást, hát most minden adott volt hozzá. Korai vacsora lett belőle.:) A következő bejegyzésben látható pogácsával ettük, de nagyon finom cipóban is, ahogy a képen látható.






Babgulyás
Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 30 dkg bab, 3 hagyma, sárgarépa, só, pirospaprika, csipetke
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát zsíron (!) megdinszteljük, kevés pirospaprikát szórunk rá, majd rádobjuk a kockára vágott húst. Kevés vizet öntünk rá, majd fedő alatt puhára pároljuk a húst. Közben a beáztatott babot a karikára vágott répával 1 kisebb fej apróra vágott hagymával, sóval ízesítve megfőzzük. Amikor már majdnem minden teljesen puha lett, összekevertem a húst a babbal hozzáadjuk a csipetkét és összeforraljuk őket. Ha konzerv babból készítjük, akkor természetesen a bab megfőzése című lépés kimarad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly