Amerikai palacsinta/Mindmegette
Hozzávalók: 3 tojás, 12 dkg finomliszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1,5 dl tej, csipet só
Elkészítés: Válaszd szét a tojásokat. A sárgájához add hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet. A fehérjét verd kemény habbá a sóval. Utána óvatosan forgasd a habot a tésztába, így az már kész is. A palacsintasütőt melegítsd fel, majd önts bele egy kisebb merőkanálnyit a tésztából. Közepes lángon addig süsd, amíg aranybarnás lesz az alja, majd fordítsd meg. És kész is. Juharsziruppal, csoki öntettel, édes lekvárral tálald, mivel nincs benne cukor. De sós feltéttel is finom.
Megjegyzés: Ne rakj a serpenyőbe olajat, mert a tészta könnyen felszívja! Ne tedd nagy lángra, mert akkor a teteje hamar megég, viszont a belseje nem sül meg!
Gumimamszli: Én kettőnknek két tojásból készítettem, a többi hozzávalót is arányosan csökkentve, kisétkű családocska lévén bőven elég volt. A szombaton beszerzett meggylekvárral ettük, ami klassz darabos változat.:)
Magyarosan pácolt grillezett pulykamell
Hozzávalók: fél kg pulykamell szeletelve, 1 nagy doboz tejfölnek a fele, egy löttyintés olívaolaj, só, fehérbors, kakukkfű, zúzott fokhagyma, pirospaprika
A pulykamell szeleteket enyhén kikloffoljuk, majd minden szeletet bőven bekenünk a páccal. Egy éjszakára hűtőben letakarva pihentetjük (ha nem gondolkodtunk előre, akkor egy fél nap is elég szobahőmérsékleten), majd másnap tepsire téve először letakarva légkeverésben 200 fokon 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve a grillel megpirítjuk. Természetesen nyáron normál grillen is elkészíthető.
Sajtos-fűszeres krumplipüré
A normál krumplipüré kicsit tuningolt változata. A kockára vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd finomra törjük, adunkg hozzá vajat és tejfölt, ezzel egyszerre egy bő marék reszelt sajtot, illetve fehérborsot, fokhagymaport és őrölt szerecsendiót is. Majd alaposan összekeverjük, esetleg kicsit kiforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.