2008. április 7., hétfő

Már megint hamu a fejre...avagy kukoricás tejszines csirke

Valahogy az elmúlt hét nem úgy alakult, hogy idejussak. Készültem többször is, van is mit megmutatni, bár nem annyira sok, de azért akad:) Kezdetnek a múlt szerdán készült kukoricás tejszínes csirkemellet mutatom meg, amelyet ezúttal tésztával tálaltam.
Kukoricás - tejszínes csirkemell
Hozzávalók: 0, 5 kg csirke- vagy pulykamell, 1 marék csemegekukorica (mirelit, vagy konzerv), 5 dkg vaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, oregano, só és törött bors ízlés szerint.
Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítom, és apróra vágom. A megmelegített vajon üvegesre fonnyasztom, majd hozzáteszem a kicsontozott, vékony csíkokra metélt csirkemellet. Megsózom, borssal és oreganóval megszórom, erős tűzön lepirítom. Közben állandóan kevergetem, hogy a húscsíkok egyenletesen piruljanak. Ezután liszttel meghintem, és néhány percig tovább sütöm, majd a kukoricát hozzáöntöm és adok hozzá egy kevés vizet. Rálocsolom a tejszínt és fedő alatt, gyakori keverés közben puhára párolom. Párolt rizst, tésztát vagy krokettet kínálok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly