Szombati desszertnek szántam, és pénteken este készítettem el. Maga az elgondolás nem volt rossz, de azért megvalósításilag, még van mit fejlesztenem rajta. Kicsi túl tömény lett a hab, amit én a túl sok csokinak, illetve az ehhez nem megfelelő tejszínnek (Hulala) tudok be. Meg fogom próbálni másként is:) Esetleg mousse-osabbra véve a figurát, némi tojásfehérjével lazítva:)
Tejszínes fehércsoki krém
10 dkg fehér csoki, 2 dl tejszín
A tejszínt habverővel kemény habbá verjük, közben gőz felett megolvasztjuk a csokit, majd hozzákeverjük a tejszínhez. Epret szeletelünk a kehelybe, majd rákanalazzuk a habot, végül eper darabokkal díszítjük.
10 dkg fehér csoki, 2 dl tejszín
A tejszínt habverővel kemény habbá verjük, közben gőz felett megolvasztjuk a csokit, majd hozzákeverjük a tejszínhez. Epret szeletelünk a kehelybe, majd rákanalazzuk a habot, végül eper darabokkal díszítjük.
Üdv! Próbáld meg sima (hab)tejszínnel a krémet (Parmalat, Meggle, stb.)
VálaszTörlésSokkal ízletesebb eredményt fogsz kapni. A Hullala túl édes...
Szia!
VálaszTörlésKöszönöm szépen a tippet.:) Véletlenül volt itthon Hulala, nem szoktam azt használni, legalábbis ilyesmihez nem, és hát itt is meglett az eredménye.