2008. április 13., vasárnap

Tejszínes fehércsoki krém eperrel

Szombati desszertnek szántam, és pénteken este készítettem el. Maga az elgondolás nem volt rossz, de azért megvalósításilag, még van mit fejlesztenem rajta. Kicsi túl tömény lett a hab, amit én a túl sok csokinak, illetve az ehhez nem megfelelő tejszínnek (Hulala) tudok be. Meg fogom próbálni másként is:) Esetleg mousse-osabbra véve a figurát, némi tojásfehérjével lazítva:)

Tejszínes fehércsoki krém
10 dkg fehér csoki, 2 dl tejszín
A tejszínt habverővel kemény habbá verjük, közben gőz felett megolvasztjuk a csokit, majd hozzákeverjük a tejszínhez. Epret szeletelünk a kehelybe, majd rákanalazzuk a habot, végül eper darabokkal díszítjük.

2 megjegyzés:

  1. Üdv! Próbáld meg sima (hab)tejszínnel a krémet (Parmalat, Meggle, stb.)
    Sokkal ízletesebb eredményt fogsz kapni. A Hullala túl édes...

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Köszönöm szépen a tippet.:) Véletlenül volt itthon Hulala, nem szoktam azt használni, legalábbis ilyesmihez nem, és hát itt is meglett az eredménye.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly