2008. április 7., hétfő

Fokhagymás tejszínes csirke

Vasárnapi ebédünket, már szombaton este összeállítottam, mert nagyon jót tesz neki a hűtőben pihegés. Ifjú lánykoromban tanultam a receptet egyik barátnőmtől, aki egy „malacparty-ra” készítette. A szülinapi bulikat illettük az említett névvel, és nagyon szigorú szabályok voltak arra a napra, például a buli teljes menüjét végig kellett enni (nem volt ez egyszerű), illetve semmiféle sport jellegű mozgást nem szabadott végezni azon a napon:DDD A menüket a baráti társaság minden tagja a saját konyhai kapacitása, illetve a bevonható segítségék számától függően állította össze. A két nővérrel büszkélkedhető barátnőnknél volt mindig a legnehezebb a menüsor végig evése.






Fokhagymás tejszínes csirke
A csirkemellet enyhén kiklopfoljuk, először liszttel elkevert zsemlemorzsába, majd felvert tojásba, majd ismét a lisztes zsemlemorzsába forgatjuk. Olívaolajjal kikent tepsibe rakjuk, szeletelt fokhagymát szórunk rá, majd tejszínnel leöntjük. (ha van időnk, akkor egy éjszakára hűtőbe tesszük) Lefedés nélkül 20 percig sütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal és további 10 perc alatt rápirítjuk. Hasábbal és fokhagymás tejfölös uborkasalátával remek és nagyon laktató fogás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly