A péntek esti vacsora valahogy mindig nagy fejtörést okoz, nem volt ez másként most sem. De aztán eszembe jutott, hogy a sajttallér ideális lenne, gyorsan meg van, laktató és nagyon finom. Ezúttal hasábbal és tartárral kínáltam.
Sajttallér
20 dkg apróra reszelt trappista sajt, 2 tojás, kb. 5 dkg liszt, só (óvatosan!), bors, szerecsendió (+ bármilyen fűszer, amihez kedvünk van)
A sajtot összedolgozzuk a tojással és a liszttel – a liszt mennyiségét emelhetjük a tojás méretétől függően – majd nedves kézzel tallérokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, végül forró olajban aranyszínűre sütjük.

20 dkg apróra reszelt trappista sajt, 2 tojás, kb. 5 dkg liszt, só (óvatosan!), bors, szerecsendió (+ bármilyen fűszer, amihez kedvünk van)
A sajtot összedolgozzuk a tojással és a liszttel – a liszt mennyiségét emelhetjük a tojás méretétől függően – majd nedves kézzel tallérokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, végül forró olajban aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.