2008. április 21., hétfő

Karalábéfőzelék, szójás fasírttal

Ma vacsorára karalábéfőzeléket készítettem, szójás fasírttal. Nem rég fedeztük fel, hogy ez is egy olyan főzelék, amit szívesen megeszünk, sajnos nincs túl sok ilyen (pirul). De ez a duó nagyon bevált nálunk. Laktatónak és finomnak bizonyulnak együtt. A szójás fasírttal csalok, mert dobozosból készítem, de annyira tetszik ennek az ízvilága, hogy nem is akarom másként. Anyu régen otthon megpróbálta előadni szója granulátumból, de nem lett olyan finom. Minden úgy csinálok, ahogy a dobozon írva vagyon, és kizárólag ezt a fajtát veszem meg.


Karalábéfőzelék
Hozzávalók: karalábé, só, bors, zsiradék, liszt, tej
Elkészítés: A karalábékat meghámozzuk, kockára vágjuk, majd zsiradékon kicsit megdinszteljük. Fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Mikor elég puhának ítéljük, és nincs rajta túl sok víz, akkor szórunk rá lisztet, átpirítjuk, majd fokozatosan felöntjük tejjel és kiforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly