2009. május 17., vasárnap

Angyalok és Démonok



Már pénteken este szerettünk volna bejutni rá, hát nem sikerült, ahogy szombaton sem. Ma sem az internetes foglaló rendszer segítségével, mert az a jelek szerint kicsit magába fordult.






Bevallom, hogy a könyvnek még nem értem a végére, ami azért is érdekes, mert a másik három Dan Brown regényt (Da Vinci Kód, Megtévesztés foka, Digitális erőd) alig tudtam letenni. Hogy én változtam meg, vagy a könyv nem olyan izgalmas, nem tudom eldönteni. Mindenestre a film – ahogy annak idején a Da Vinci kód is – néhány durvább jelenetét leszámítva osztatlan sikert aratott mind a kettőnknél. Gondolom ehhez megint hozzájárul Tom Hanks, akit nagyon jó színésznek tartok és a zene is. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy ez kicsit durvábbra sikeredett, mint elődje, s itt már nem történelmi tények megmagyarázása történik, hanem egy elképzelt szituáció történelmi eseményekkel kerül alátámasztásra, ami azért messze nem ugyanaz.



A mozi előzetes szövege:
A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon (Tom Hanks) ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt - aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembe nézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nő (Ayelet Zurer) és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban őrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg…


A film után a könyv olvasásának befejezése sem várhat már sokáig:) Kíváncsian várom, hogy miben lesz más a könyv, hiszen már így is találtam eltéréseket, hogy nem olvastam az egészet.


Egyébként, ha tényleg igaz a hír, miszerint nem engedték forgatni a stábot egy csomó a film szempontjából kiemelkedően fontos templomban, akkor nagyon tehetségesek a díszlettervezők és alkotók, illetve az utólagos helyszíneket odateremtők is.
A képek innen és a mozi oldaláról származnak.

1 megjegyzés:

  1. az egész filmet a studióban forgatták, mert nem kaptak engedélyt sem a vatikáni, sem a római forgatásra.
    nekm a VDK jobban tetszett, de ez sem volt rossz, hamar elment a két óra:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly