Az alap ötlet Latsiatól származik. Azért kicsit más, hiszen eleve kisebb formában készítettem. Nagyon finom könnyed habos lett, jól behűtve ettünk.
Szedres túrótorta (17 cm forma)
Tészta: 10 dkg liszt, 1 kk. sütőpor, 3 ek cukor, fél tojás (másik fele, ment a bundáskenyérbe), 2 ek margarin → Homogén tésztává gyúrjuk és legalább 45 percre hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket: 25 dkg túró, 1 tojás, 3 ek cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 ek tejföl, 5 ek tej, 1 kis tálka szeder → A szeder kivételével alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat.
Mikor a 45 perc letelt, akkor a tésztát belenyomkodjuk a formába, úgy, hogy elég magas pereme is legyen. Ezután ráöntjük a masszát és tetejére rászórjuk a szedret. Előmelegített 180 fokos sütőben egy óra alatt sütjük készre. S csak jól behűtve (másnap) kínáljuk.
Hű, ez nagyon szép torta...A szeder, az valami isteni gyümölcs!!!
VálaszTörlés