2009. augusztus 2., vasárnap

Szedres túrótorta

Az alap ötlet Latsiatól származik. Azért kicsit más, hiszen eleve kisebb formában készítettem. Nagyon finom könnyed habos lett, jól behűtve ettünk.

Szedres túrótorta (17 cm forma)

Tészta: 10 dkg liszt, 1 kk. sütőpor, 3 ek cukor, fél tojás (másik fele, ment a bundáskenyérbe), 2 ek margarin → Homogén tésztává gyúrjuk és legalább 45 percre hűtőbe tesszük.

Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket: 25 dkg túró, 1 tojás, 3 ek cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 ek tejföl, 5 ek tej, 1 kis tálka szeder → A szeder kivételével alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat.

Mikor a 45 perc letelt, akkor a tésztát belenyomkodjuk a formába, úgy, hogy elég magas pereme is legyen. Ezután ráöntjük a masszát és tetejére rászórjuk a szedret. Előmelegített 180 fokos sütőben egy óra alatt sütjük készre. S csak jól behűtve (másnap) kínáljuk.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly