2009. augusztus 16., vasárnap

Burgonyatallér

Az almaleves után nem akartam édességet tálalni, de azért valami még kellett, hogy teljesen legyen az ebéd, ezért csináltam egy adag burgonyatallért, amit sajttal megszórva ketchupba mártogatva ettünk meg.

Burgonyatallér

Hozzávalók: 4 közepes burgonya, 2 tojás, só, fokhagyma, bors, szerecsendió, liszt, zsemlemorzsa és olaj a sütéshez

A burgonyát megtisztítjuk és kockára vágva puhára főzzük. Összenyomjuk, s miután kihűlt hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és annyi lisztet, amivel jól formázható, de nem túl kemény masszát kapunk. Nedves kézzel tallérokat formázunk belőle és zsemlemorzsában meghempergetjük, forró olajban mindkét oldalát arany színűre sütjük, lecsepegtetjük és köretként, vagy önmagában sajttal megszórva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly