2009. augusztus 20., csütörtök

G-Force – Rágcsávók


Mit nekünk tüzijáték, mi ma inkább moziba mentünk – tekintsünk el attól az apróságtól, hogy még simán odaértünk volna, ha akarunk – a G-Force-Rágcsávók című filmet néztük meg. A film részben animáció, részben normál film…nem tudom hogyan hívják ezt szakszóval, a ozi oldala szerint családi film:

„Az Egyesült Államok kormánya egy titkos programban több mint egy évszázada képez ki állatokat hírszerzésre. Egy forradalmi felfedezéssel azonban a kísérletek új fázisba jutnak, és létrejön egy igazán különleges osztag, a G-Force. A legmodernebb, high-tech kémfelszereléssel ellátott tengerimalacok, a „Rágcsávók”; a világ sorsa az ő mancsukban van.

Az apró kommandó vezetője Darwin (Darwin - Sam Rockwell eredeti hangjával), aki vérbeli vezérként nem tud elfogadni más eredményt, csak a győzelmet. Különleges ügynökei pedig a legkiválóbbak: a kibírhatatlan modorú fegyverspecialista Blaster (Tschudi - Tracy Morgan eredeti hangjával), a szexi harcművész-mester Juarez (Rágnesz - Penélope Cruz eredeti hangjával), a felderítés légy-a-falon módszerével dolgozó bajnoka, Mooch (Mooch), a bögöly, valamint Speckles (V.Kond - Nicolas Cage hangjával), a computer- és információspecialista vakond. A küldetés pedig nem hétköznapi: ellenfelük egy ördögi milliárdos, aki igába akarja hajtani a világot.”

Hát nekem ezekkel a „mesékkel” mindig az a gondom, hogy nem feltétlenül vagyok meggyőzve egy gyerek tényleg érti a poénokat és felfogja az eseményeket. Félreértés ne essék, tisztában vagyok vele, hogy a gyerekek sokszor sokkal jobban értelmeznek, dolgoznak fel dolgokat, mint a felnőttek, s azzal is, hogy le tudják fordítani a saját lelki világuknak megfelelően a dolgokat, mégis érthetetlen számomra, hogy nem láttam az elmúlt időszakban igazán jó gyerekfilmet (nem mesét, hanem gyerekfilmet).

Amúgy tetszett a film, egyetlen apró észrevételünk volt a film végén, amikor az FBI elnök gratulál a csapatnak, hogy nem lett volna mihez gratulálni, ha ők nincsenek, hiszen az egész probléma abból adódott, hogy ők ilyen speciális kiképzést kaptak, de hát ennél durvább „hibák” is előfordulnak más filmekben. Annyira nem kápráztatott el, mint a Szőrnyek az űrlények ellen, s nem is mulattunk olyan jól, mint az Esti meséken, de azért kellemesen éreztük magunkat. (Normál változatban néztük, nem 3D-ben)

Jaaaa, a fenti nevek közül a magyar verzióban nem igen hallunk, ezért zárójelben beírtam a magyar neveket. (a hivatalos magyar honlapról). A képek pedig – a plakát kivételével – innen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly